Ya Muqallibal-Quluub,
Thabbit Qulubana 'ala Diinik

About Me
Hana' Wan Harun aka Hana' Fathiah
Married to the macho Mazri Mahmood
Guar Perahu,
Bkt Mertajam,Penang
Bloomington,IN
Tanjung Malim, Perak
Love travelling, books,
nasyeed, outdoor
Rebutia, Anime



Highly Recommended
alMaghrib
Durbah
EmanRush
Khutbah
MisgOnline

MalaysianMade

Indiana University
Indiana University, Bloomington
Webmail
Oncourse
Onestart
Insite
SRSC
Find People
C Bus
E Bus

Friends
Mazri Mahmood
Judd
Muiz
Brother Faiz
Shah
WanZu
Imran
Zaid
Zakri
Zacharias
Yeop Mayuru
Irfan
Kak Lynn
Kak Sarimah
Kak Ina
Kak Amy
Maisarah
Asriah
Fairuz
Awla
Insyirah
Dot
Afzan
Futuredoc

Media
Utusan
Berita Harian
Harakah
Aljazeera
CNN
Ikim
Radio Ummah
Radio Nurhidayah
Misg.fm

Stuff
Hotmail
Yahoo
Gmail
My Friendster
My Fotopages 1
My Fotopages 2
Resepi Mesra.net
Fruits Basket
IUCU
Providian
Maybank2u

Archives
December 2004
January 2005
February 2005
March 2005
April 2005
May 2005
June 2005
July 2005
August 2005
September 2005
October 2005
November 2005
December 2005
January 2006
February 2006
March 2006
April 2006
May 2006
June 2006
July 2006
August 2006
September 2006
October 2006
November 2006
December 2006
January 2007
February 2007
March 2007
April 2007
May 2007
June 2007
July 2007
August 2007
October 2007
November 2007
January 2008
February 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
July 2009

Tagboard
Name :
Web URL :
Message :
:) :( :D :p :(( :)) :x

Credits
Blogger
Blogskins
Layout


Saturday, March 05, 2005

Mentari Terbit di Dini Hari

Assalamualaykum wht,

*Perhatian, tajuk diatas tidak ada kena mengena dengan perkara yang hendak dibicarakan di bawah ;p

5:20 pm

Haaa...lagi sepluh minit nak masuk keje!!! Uihhh, tak siap2 lagi ni. Ya Rabbi...meja macam kandang itik. Takpe2,biasa...lepas exam, kalau tak kandang itik pun, sure2 macam kandang tenggiling. Weekends la kemas, bukan ada warden pun nak check cam kat asrama dulu.
*Ttiiiiiittt.........
Salah tu, makcik Hana' oii. Kebersihan tu kan separuh drpd iman. Benda simple camtu tu tak reti nak jaga. Sakit mata aa tengok meja besepah, cawan minum teh semalam pun dok ada atas meja....bawak2 la letak kat kitchen paling kurang. Hampeh.

(Sambil menyelak curtain)Ya Allah...lebat la pulak snow nih. Bersama angin beku dia plak tuh. Nasty snow...nasty snow...Time org nak pi keje la dia nak turun.., semalam2 org tak pi keje, dia tannak turun la pulak.
*Ttiiiiiitttt........
Nak kena ketuk la kot budak nih. "Nasty snow..nasty snow"????
Weih makcik, sapa yang turunkan snow tu? Astagfirullahal-Adzim, budak nih...
Apa perlaksanaan Allah, jangan persoalkan. Ada la hikmah disebaliknya, ada la sebabnya Allah turunkan snow lebat macam tu. Tok sah la dok berfikiran sempit... mungkin kita rasa itu keburukan, tapi di sisi Allah, ada kebaikan yang dibawa. Everything happens for a reason, ingat tuh..Hisshhh, babab karang budak nih.

(Tudung dah letak atas kepala, beg dicapai, amik kasut dalam store, bukak peti ais carik makanan, uhh...takde makanan rupanya, pi kat pintu, pegang door knob lantas terbukak laa pintu biru kekelabu-labuan itu, dan....)
MasyaAllah...di manakah snow lebat 5 minit yang lalu menghilangkan diri?
Macam tak percaya je....Satu biji snow pun tak kelihatan jatuh dari langit, angin sejuk pun tak terasa. Matahari pun redup je memancarkan cahayanya. Alhamdulillah, Allah permudahkan perjalanan. Dah terbayang dah dlm kepala tadi, ni jalan pi Campus View nih sure2 sakit muka ngan tangan dek angin sejuk snow. Siap ingat nak bawak payung lagi nak tutup muka sebab angin deras sangat...
eeiiii, bestnyeeee......
*We say, alhamdulillah :)


5:35 pm

Sampai opis, macam biasa...
check email, check voice mail,
selak curtain tepi tingkap....

Takkala curtain kuning air tingkap itu diselak...
terhamparlah environment seputih salju,
bertaburan salji dr langit yang membeku,
terdengarlah suara garang angin menderu,
maka terdiamlah diri untuk beberapa waktu....


"Maka ni'mat Tuhan kamu yang manakah yang kamu dustakan?"- Surah ar-Rahman


source: nps.gov


posted by Hana' at 3/05/2005 03:31:00 AM |

~~~*~~~