Ya Muqallibal-Quluub,
Thabbit Qulubana 'ala Diinik

About Me
Hana' Wan Harun aka Hana' Fathiah
Married to the macho Mazri Mahmood
Guar Perahu,
Bkt Mertajam,Penang
Bloomington,IN
Tanjung Malim, Perak
Love travelling, books,
nasyeed, outdoor
Rebutia, Anime



Highly Recommended
alMaghrib
Durbah
EmanRush
Khutbah
MisgOnline

MalaysianMade

Indiana University
Indiana University, Bloomington
Webmail
Oncourse
Onestart
Insite
SRSC
Find People
C Bus
E Bus

Friends
Mazri Mahmood
Judd
Muiz
Brother Faiz
Shah
WanZu
Imran
Zaid
Zakri
Zacharias
Yeop Mayuru
Irfan
Kak Lynn
Kak Sarimah
Kak Ina
Kak Amy
Maisarah
Asriah
Fairuz
Awla
Insyirah
Dot
Afzan
Futuredoc

Media
Utusan
Berita Harian
Harakah
Aljazeera
CNN
Ikim
Radio Ummah
Radio Nurhidayah
Misg.fm

Stuff
Hotmail
Yahoo
Gmail
My Friendster
My Fotopages 1
My Fotopages 2
Resepi Mesra.net
Fruits Basket
IUCU
Providian
Maybank2u

Archives
December 2004
January 2005
February 2005
March 2005
April 2005
May 2005
June 2005
July 2005
August 2005
September 2005
October 2005
November 2005
December 2005
January 2006
February 2006
March 2006
April 2006
May 2006
June 2006
July 2006
August 2006
September 2006
October 2006
November 2006
December 2006
January 2007
February 2007
March 2007
April 2007
May 2007
June 2007
July 2007
August 2007
October 2007
November 2007
January 2008
February 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
July 2009

Tagboard
Name :
Web URL :
Message :
:) :( :D :p :(( :)) :x

Credits
Blogger
Blogskins
Layout


Wednesday, June 01, 2005

Jejak Nasheed

Assalamualaykum wht,

I've heard this nasyeed keudara diruang siaran ikim.fm, but every time they play this song, they always forget to mention sapa la penyanyi pujaan hatiku ini. Dah le tak cakap sapa yang nyanyi, tajuk nasheed ni pun tak sempat nak dengar.

First time listening to this song, I immediately jatuh chenta. That was nearly 4 years ago...and still, I'm in love with this song until this very minute.

The singer's voice can be approximated around 10-13 years old, I guess..
Dia, tak besar sangat cam remaja2..dan tak kecik sangat macam bebudak tadika.
Suara dia, just perfect untuk lagu tu.
But, I myself, do not even know who the 'dia' that I'm talking about.

Dengan berbekalkan memory 4 tahun lalu, dan kengkadang tu direfresh balik bile apabila ikim.fm dengan selambanya memasang nasheed ni tanpa mentioning the song's title and it's singer..(kengkadang tu rasa cam nak tepon je ikim.fm, nak tanya apa nama nasheed nih, then senang la cari, kan...)
So, this is what I came out with:


Untukmu yang tersayang,
Bermain di fikiran,
Apakah masih ada ruang,
Untuk bersama....

Padamu ayah bonda,
Permata hati bersinar,
Doa yang ku damba untukmu,
Tanda cintaku,
Tanda kasihku....

Lihatlah diriku ini,
Hasil titik peluhmu mendidik,
Akan kugenggam bintang di langit,
Indah terang bercahaya,
Anak soleh idaman insan bertaqwa,
Kan ku kota akhirnya,
Bahgia...*nanana nananaaa..
Tanda keikhlasan hati ini....

Pengorbananmu menggunung tinggi,
Kasih sayangmu bima sakti,
Tiada cara untuk kuatasi,
Mulianya dirimu di sisi Yang Esa,
Kau permata hatiku,
Ayah dan bonda....



* tak ingat la tu, apa lagi....
-------------------------------------------------------------------------------------

Saya, Hana' Wan Harun..meminta pertolongan orang ramai, untuk menemukan saya kembali dengan lagu ini, yang saya tak pernah kenal tajuk dan pengkontribusi suaranya.
Tapi saya amat berharap, saya akan bertemu kembali dengan nasheed yang sentiasa saya ingati dan saya kasihi ini. Terima kasih.


posted by Hana' at 6/01/2005 03:43:00 AM |

~~~*~~~